Träd/växtlighet och Syn av område

Enligt våra ordningsregler får träd, häckar och buskar inte hänga över gångar och vägar samt ska hållas beskurna, så de inte medför olägenhet för intilliggande lotter.

Tyvärr är detta ett stort problem, så vi uppmanar alla medlemmar att kontrollera hur det ser ut på era lotter och åtgärda träd och buskar som inte uppfyller kraven.

Medlemmarna är skyldiga att se till att träd, buskar och häckar inte hänger in över till granntomten. Medlemmen har inte rätt att vägra att beskära eller ta ner störande växtlighet. Tänk på när ni planterar träd, buskar och häck att de kommer växa och bli stora, så plantera dem inte alldeles vid tomtgränsen.

En del högre träd hänger ut över granntomter/vägar och skräpar ner och vi får be er som har sådana träd att även städa undan efter era träd.

Om ni har större träd som ni vill ta ner helt och hållet måste en ansökan skickas in till Göteborgs kommun. Ansökan behöver göras av medlemmen tillsammans med styrelsen som måste godkänna nedtagning av träd. Om ni vill ta ner träd helt och hållet, maila kontakt@larjehed.se

Det framgår även i ordningsreglerna att medlemmar är skyldiga att hålla gångvägar utmed tomtgränsen snygga och fria från ogräs så vi uppmanar er att även göra detta.

Styrelsen kommer 23-25 jul att gå runt i området och ha ”syn av område”. Vi kommer då bl.a. notera om stugor och lotter inte är vårdade och även kolla om träd och buskar hänger ut över vägar och granntomter. Vi kommer även kolla om det är fler bilar parkerade på tomterna än vad som är tillåtet (1 st) och även om tomterna används som uppställningsplats/upplagsplats m.m.

Alla har fått Ordningsreglerna, men de finns även på vår hemsida larjehed.se

De som behöver åtgärda saker kommer få brev om vad som behöver åtgärdas, men om ni vet med er redan nu om att ni behöver åtgärda saker som inte är godkända enligt ordningsreglerna så är det bra om ni gör det så snart som möjligt för då sparar vi en hel del arbete

Med Vänlig Hälsning
Styrelsen Lärjeheds Fritidsområde